Stihl presenteert twee nieuwe hoogsnoeiers

vrijdag 3 februari 2017

Stihl introduceert twee nieuwe modellen hoogsnoeiers, beide uitgerust met Stihl-4-mix-motor: de HT 103 met een vermogen van 1,05 kW en de krachtige en snel accelererende HT 133, met een vermogen van 1,4 kW.

Beide krachtbronnen combineren de beste eigenschappen van twee- en viertaktmotoren met een hoger vermogen en een aangenaam klankbeeld. De nieuwe motor is milieuvriendelijk, doordat bij de verbranding weinig resten ontstaan. Een ander pluspunt is de vereenvoudigde startprocedure waarmee de motor ook na een lange rustpauze snel gestart kan worden. Bovendien vermindert de automatische decompressie de kracht die op het starttouw moet worden uitgeoefend.

Minder gewicht
De nieuwe aandrijving is 200 gram lichter dan die van het vorige model, de nieuwe vierkante telescoopsteel weegt 400 gram minder. Ook de Stihl 4-Mix-technologie draagt bij tot het lage machinegewicht. Door de mengselsmering zijn motoronderdelen zoals de oliepomp, het oliecarter en de oliefilter niet meer nodig.

Zaagsnede
De zijdelingse kettingspanning maakt het mogelijk de zaagketting op te spannen zonder in de buurt van de tanden te komen. Een aanduiding op het kettingwieldeksel helpt om het zaagblad te plaatsen, ook wanneer door de dichte bladeren het zaagblad zelf niet te zien is. Een verbeterde steelgrendel voorkomt dat de steel in de takken vasthaakt. De lengte van de steel kan zonder gereedschap en met één handgreep worden aangepast. Wanneer de steel helemaal is uitgetrokken kan de gebruiker takken tot op een hoogte van ongeveer vijf meter snoeien. Als optie is een rugdraagsysteem beschikbaar, waar de hoogsnoeier kan worden ingehaakt.

Over 4-Mix
In tegenstelling tot conventionele viertaktmotoren werken de 4-Mix-motoren, net als tweetaktmotoren, met een mengsel van benzine en olie (verhouding 1: 50). De tankinhoud werd bij vrijwel alle modellen met de nieuwe 4-Mix-motor vergroot, zodat de looptijd van de machines tot 30% hoger ligt.

Klik op onderstaande afbeelding voor de technische specificaties.